Zomervakantie 2015 naar Noord-Spanje

We vertrekken op maandag 13 juli. Via de A1, A28/ 27 rijden we naar Breda en verder richting Antwerpen. Een slechte start met regen, wind en files. Dus al ter hoogte van Gent (Nazareth) is de boel kletsnat en besluiten we te stoppen. We nemen een hotelkamer met een lekker warm bad. De volgende dag is het weer beter en rijden we binnendoor langs een lapjesdeken van gele en groene velden in alle tinten, via Lille, Soissels en Meaux naar onze eerste camping: Le soleil de Créçy. Een prima camping, maar vooral leuk voor kinderen; we zitten dichtbij de pretparken Disneyland Parijs en Parc Asterix. De tocht gaat de volgende dag door naar Vichy via Fontainebleau. We passeren kasteel Billy. In Vinchy vinden wij de camping Croix St Martin, een hele goedkope camping. We eten die avond heerlijk bij een Italiaan met huisgemaakte gerechten.Onderweg

Het is ondertussen heel warm geworden (40°+). We rijden mooi binnendoor een korte route naar de volgende camping Insolité camping in Brassac les Mines en houden een rustdag. De reis gaat verder richting Lunas (Languedoc) met als doel camping moto Rendezvous. Deze camping is een aantal jaren geleden overgegaan van Nederlandse in Franse handen en we zijn benieuwd, of er veel veranderd is. We pakken een stuk snelweg (A75), over de brug bij Millau en zakken binnendoor af naar de camping, waar we vroeg in de middag arriveren. Rendez-vousDe begroeting is hartelijk met Christine en Didier en na ons welkomstdrankje zetten we de tent op onder de bomen, want ook hier is het snikheet! De volgende dag rijden we de prachtige route door de heuvels naar Lodeve. Daar is een kunstmarkt, alwaar we ondermeer de schitterende glas objecten en sieraden van vriendin Elfriede kunnen bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. We eten die avond op de camping en het eten is prima. De volgende dag luieren we de hele dag aan het zwembad en lopen aan het eind van de dag heuvelopwaarts richting Joncels om gezellig te gaan eten bij Munt en Elfriede. Op de prachtige locatie is het die avond genieten. De volgende dag rijden we met elkaar naar het Festival de Nimes, waar Sting in de Arene een concert geeft. Het optreden is fantastisch, zowel qua songs als geluid, en binnen die bijzondere, sfeervolle entourage is het optreden welhaast sprookjesachtig. Wij zitten helemaal bovenin en hebben een prachtig overzicht. Met een campingdagje sluiten we ons bezoek aan Lunas af; het is te warm om veel te ondernemen. Die avond vieren de Belgische gasten hun Fete de Belges met een gezamenlijke Paella-avond aan lange tafels.

Via Beziers, Narbonne en Perpignan rijden we door de Pyreneeën naar Spanje.

Aan het strandWe volgen de borden Costa Brava en vinden een geschikte camping pal aan de kust Port de la Vall nabij Port de la Selva. De volgende dagen relaxen we aan het strand aan de baai en genieten van zon en water. We laten het voorgenomen steden-bezoek varen (Gerona) i.v.m. de hitte. Als het tegen de avond wat afkoelt wandelen we in de omgeving of naar La Port de la Selva; een sfeervol wit havenplaatsje, waar het prima toeven is. We sluiten de Spaanse dagen af met een heerlijk diner in het restaurant La Karmanyola. Het mooie weer is die avond veranderd in storm, regen en onweer. De volgende dag is het gelukkig droog en aangenaam qua temperatuur (wel veel wind) en we pakken de boel weer op. We moeten zolangzamerhand weer huiswaarts gaan rijden. De GPS zijn we kwijtgeraakt, dus het is weer als vanouds op kaarten en borden letten. We rijden door de Pyreneeën terug naar Perpignan. Door de heuvelachtige zonnebloemvelden vervolgen we de route naar het Canal du Midi. Bij Avignonet-Lauragais overnachten we op een eenvoudige camping met heel veel fietsers. De reis gaat verder om Toulouse heen, langs de rivier de Tarn, naar een camping in Valence d’Agen.

In de Dordogne stuiten we per toeval op het bordje motorcamping en we besluiten daar te overnachten. Het is er rustig, maar gezellig. We eten op het terras en komen nog enkele bekenden tegen. Binnendoor rijden we de Dordogne uit en gaan bij Limoges de snelweg op, maar besluiten er bij Chateauroux er weer af te gaan, waar wij vanwege het late tijdstip een hotelletje pakken.

Via Blois en Chartres rijden wij naar Deux. Op weg naar Anet zien we op een lange rechte weg plotseling een torentje midden op de weg staan, waar de weg zich omheen slingert. In Mantes-la-Jolie steken wij de Seine over en vervolgens rijden we via Anne naar Beauvais. We overnachten in Ibis hotelletjes. Tijdens de laatste etappe worden wij in België weer overvallen door een gigantische regenbui en besluiten om te schuilen. Wat een toeval: weer bij Nazareth. Einde van de week zijn we weer thuis; er staat ruim 3300 km. bij op de teller en we kunnen voorlopig geen rotonde meer zien.

Kijk hier voor meer foto's.